Suikerbieten

 

Zaaien

Wij zaaien met een GPS-aangestuurde 12-rijige precisie zaaimachine met sectie afsluiting.
Hierdoor hebben we geen overlap met een eerder ingezaaide rij. De tractor voor de zaaimachine rijdt met dubbele montering achterbanden.
Dit voorkomt insporing. Doordat de machine beschikt over schijfkouters wordt er een snede in de grond gemaakt waar het zaad direct in valt.Dit geeft ook de mogelijkheid te zaaien als er nog restanten van vorig gewas aanwezig zijn. Tevens verslempt de grond minder snel door de gewasresten op het zaaibed en gaat het verstuiving van het perceel tegen.

Rooien

De Grimme Maxtron 620 is geconstrueerd volgens de regels van maximale productvriendelijkheid en minimale bodemdruk. In aansluiting op het rooien met de hydraulisch aangedreven oppelwielen, zijn de bieten al grotendeels vrij van grond en worden daarna over het rollenreinigingsconcept over de complete breedte van de machine omhoog gevoerd. Tijdens dit “transport” worden grond- en loofresten effectief uit de bietenstroom verwijderd.
Het onderstel van de Grimme Maxtron 620 is geconstrueerd om zelfs onder de meest natte omstandigheden de bodem zo weinig mogelijk te belasten.
Het maximale contactoppervlakt van de machine wordt bereikt door de combinatie van rupsen en  de zeer grote wielen aan de achterkant van de machine.

De Grimme Rootster 604 beschikt over een zeer laag eigen gewicht waardoor verdichting van de bodem tegen wordt gegaan. De 6-rijige frontklapper wordt in het 1-fase systeem samen met de Rootster 604 ingezet. Een tegen de rijrichting in draaiende poetseras en een met de rijrichting meedraaiende poetseras ontbladeren de bieten bijzonder voorzichtig. Het resultaat is volledig bladvrije bieten en duidelijk hogere bietenopbrengsten. Het rooi- en reiningsconcept van de Grimme bietenrooiers is gebaseerd op de kenmerken die ook voor de aardappeltechniek zo belangrijk zijn, namelijk: Zo productvriendelijk als mogelijk, zo agressief als noodzakelijk.

Meer weten over dit onderwerp, afspraak maken of een offerte aanvragen?

Klik voor Contact

Contact Informatie

Contact Informatie

Loonbedrijf Dieleman
Waardweg 12
1774 PH Slootdorp

Tel: 06 22 22 50 81
Email: info@loonbedrijfdieleman.nl

Contact

Hier vind u ons!

Contact Informatie

Contact Informatie

Loonbedrijf Dieleman
Waardweg 12
1774 PH Slootdorp

Tel: 06 22 22 50 81
Email: info@loonbedrijfdieleman.nl

Hier vind u ons!