Suikerbieten

 

Zaaien

Wij zaaien met een GPS-aangestuurde 12-rijige precisie zaaimachine met sectie afsluiting.
Hierdoor hebben we geen overlap met een eerder ingezaaide rij. De tractor voor de zaaimachine rijdt met dubbele montering achterbanden.
Dit voorkomt insporing. Doordat de machine beschikt over schijfkouters wordt er een snede in de grond gemaakt waar het zaad direct in valt.Dit geeft ook de mogelijkheid te zaaien als er nog restanten van vorig gewas aanwezig zijn. Tevens verslempt de grond minder snel door de gewasresten op het zaaibed en gaat het verstuiving van het perceel tegen.

Rooien

De Vervaet Q621 is een wendbare, lichte en modulaire capaciteitsrooier. De Q staat hoofdzakelijke voor “Quad”omdat de machine 4 wielen heeft. Omdat de achterwielen tegen elkaar aan staan, heeft hij het zelfde voordeel als een driewieler; de wielen lopen elk in hun eigen spoor. Door zijn geringe eigen gewicht met maar slechts een wiel per spoor, is de bodemdruk laag. Tevens zijn er talloze reinigingssystemen geïntegreerd. De rooier onderscheidt zich door zijn lage eigengewicht, goede gewichtsverdeling en wendbaarheid.

De Q621 is zo compact en zo wendbaar dat de machine nagenoeg om zijn eigen as kan draaien. Met een inwendige draaicirkel van slechts 1,6m was draaien op de kopakker nooit zo eenvoudig, snel en bodem besparend.

 

.

De Grimme Rootster 604 beschikt over een zeer laag eigen gewicht waardoor verdichting van de bodem tegen wordt gegaan. De 6-rijige frontklapper wordt in het 1-fase systeem samen met de Rootster 604 ingezet. Een tegen de rijrichting in draaiende poetseras en een met de rijrichting meedraaiende poetseras ontbladeren de bieten bijzonder voorzichtig. Het resultaat is volledig bladvrije bieten en duidelijk hogere bietenopbrengsten. Het rooi- en reiningsconcept van de Grimme bietenrooiers is gebaseerd op de kenmerken die ook voor de aardappeltechniek zo belangrijk zijn, namelijk: Zo productvriendelijk als mogelijk, zo agressief als noodzakelijk.

Meer weten over dit onderwerp, afspraak maken of een offerte aanvragen?

Klik voor Contact
dielemanslootdorp

Contact Informatie

Contact Informatie

Loonbedrijf Dieleman
Waardweg 12
1774 PH Slootdorp

Tel: 06 22 22 50 81
Email: info@loonbedrijfdieleman.nl

Contact

Hier vind u ons!

Contact Informatie

Contact Informatie

Loonbedrijf Dieleman
Waardweg 12
1774 PH Slootdorp

Tel: 06 22 22 50 81
Email: info@loonbedrijfdieleman.nl

Hier vind u ons!